Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i november

Kärlek och anarki på Netflix

Café plockar ut guldkornen som landar i streaming-jättens utbud i november.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-10-30 14:59  |  Lästid: 3 minuter

Mörkare tider och nya rekommendationer i allt fler regioner för att stoppa smittspridningen, innebär mer tid hemma framför tv-soffan för att gå igenom det allra senaste Netflix-katalogen har att erbjuda. Och november är inte en månad som lämnar någon streaming-lottlös.

På menyn står bland annat Netflix andra svenska originalserie, turbulens inom det brittiska kungahuset, paranormala aktiviteter, reality om våra märkligaste sporter – och icke att förglömma – ett kärt återbesök från vår allas favorit-tvättsvamp.

Häng med när Café i vanlig ordning guidar dig rätt till de allra smaskigaste streaming-russinen Netflix har att erbjuda just nu.

Serier


1. Kärlek och Anarki | 4 november

Hypad svenskproducerad Netflix-serie med en namnkunnig rollista och regisserad av Lisa Langseth (känd från bland annat långfilmen Euphoria). Sofie är en gift affärskonsult som fått i uppdrag att digitalisera ett anrikt bokförlag. Där träffar hon den betydligt yngre it-teknikern Max, och tillsammans ställer de till oreda på kontoret genom en flirtig lek där de utmanar varandra till att utföra normbrytande handlingar.

2. Paranormal |5 november

Dramaserie om en man som till yrket är hematolog och som generellt sett är skeptisk till det övernaturliga. Men efter att en rad märkliga händelser inträffar honom utan förklaring, blir han paradoxalt nog utnämnd till en expert på området paranormala fenomen.

3. Midas män |13 november

Thrillerserie som utspelar sig i den spanska huvudstaden. Om en rik affärsman som blir utsatt för utpressning av en reporter som sitter på en story som, om den kommer till ytan, riskerar att rasera allt han byggt upp.

4. The Crown, säsong 4 |15 november

Hyllad och prisad – intrigerna och konflikterna inifrån det brittiska kungahuset är tillbaka med en fjärde säsong. Den här gången reser vi tillbaka till det omvälvande 80-talet, där drottning Elizabeth ryker ihop med premiärminister Margaret Thatcher, medan prins Charles inleder en tumultartad kärleksrelation med Diana Spencer.

5. We Are the Champions |17 november

Sportdokumentärer har länge varit en beprövad genre. Men dokumentärserien We Are the Champions bjuder på en ny take inom genren, då man helhjärtat fokuserar på att porträttera några av de mest udda och bisarra sporterna världen har att erbjuda.

Filmer


6. SvampBob på rymmen | 5 november

Ett kärt återseende när havets mest optimistiske invånare drar ut på nya äventyr. Den här gången får vi hänga med på ett galet uppdrag där SvampBob och vapendragaren Patrik försöker rädda snäckan Gary som blivit kidnappad långt bortom Bikini-botten.

7. Citation |6 november

Drama baserat på verkliga händelser. Om en ung kvinna från Nigeria som är en begåvad student. Men när hon anmäler sin professor för sexuella trakasserier och våldtäkt stöter hon på oväntat hårt motstånd från andra personer i den akademiska världen.

8. En oväntad vändning |11 november

Ett par med fertilitetsproblem bestämmer sig för att åka på semester till den italienska paradisön Sardinien för att få ett break. Men vistelsen får snarare motsatt effekt då deras kris bara växer. Mycket på grund av grannfamiljen på semesterorten.

9. Med livet framför sej | 13 november

I en kuststad i Italien driver en judisk förintelseöverlevare (Oscarsbelönade Sophia Loren) en förskola. När hennes väg korsas med en 12-årig hemlös muslimsk gatupojke som försöker råna henne, öppnar hon upp sin armar i försök att hjälpa honom finna tillbaka till sin familj och tro.

10. Hillbilly Elegy |24 november

Baserat på den bästsäljande memoaren av J.D. Vance är Hillbilly Elegy en historia om den amerikanska drömmen i ny modern tappning. Efter ett brådskande telefonsamtal återvänder en juridikstudent till hemstaden i Appalacherna, där han reflekterar över tre generationers familjehistoria och sin egen framtid.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-10-30 14:59