Lyftkranen som byggts om till boende för två – se unika designen

Danska designstudion Norm architects har inrett ett boende i en lyftkran med svindlande utsikt åt möbelföretaget Menu – allt i mörkbetsat trä och svarta detaljer.

Alva Fierro | Foto: Jonas Bjerre-Poulsen  |  Publicerad 2017-12-05 09:33  |  Lästid: 3 minuter

I juli öppnade Menu sitt nya showroom Menu Space i Köpenhamn, inrett av Norm architects – som bland annat står bakom interiören i hajpade restaurangen Naever och Kinfolks showroom i Köpenhamn.

Nu presenterar de ytterligare ett framgångsrikt samarbete: The Krane – ett unikt boende för två personer i en lyftkran med utsikt över Köpenhamns hamnområde Nordhavn, där nästan allt inretts med Menus design i mörkbetsat trä och svarta toner.

–  Man känner sig instinktivt avslappnad i monokroma toner. Men projektet involverade mycket mer än att bara addera svarta produkter i vårt sortiment. Vi valde även inredning med medfödda svarta nyanser så som sidoborden i marmor, berättar Jonas Bjerre-Poulsen, Designchef på Menu.

Den före detta lyftkranen har omvandlats till en modern och funktionell tillflykt med egen reception, mötesrum, spa, vardagsrum, lounge och takterass.

– The Krane är en ny typ av lyx som du både kan se och uppleva. Den representerar en tidlös design och ett oklanderligt hantverk med gedigna material. Alla produkter har en blygsam framtoning för att inte ta över utrymmet för mycket, Jonas Bjerre-Poulsen.

                 

Här kan du läsa mer och boka The Krane.

Artikeln publicerades först på Residence.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-12-14 14:59