Annons
Annons

Bostadsannonsen som kan rädda liv – kan ge 2 miljarder kronor till barn i nöd

Vid första anblick ser det ut som en helt vanlig bostadsannons, men efter en första inledande beskrivning av lägenheten skiljer den sig från mängden.

Joel Linde
Foto Erik Olsson Fastighetsförmedling

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

När de gamla mynten blir värdelösa vid månadsskiftet uppskattas 2 miljarder att ligga kvar och skräpa runtom i svenska hem. Pengar som UNICEF nu vill att man ska skänka till dem så att de kan hjälpa barn i nöd.

Annons

”Barn dör av smutsigt vatten varje dag. 324 kr räcker till 483 påsar vätskeersättning som kan rädda liv. 324 kr är värdet av mynten som blir värdelösa nu vid månadsskiftet i ett genomsnittligt hem.” skriver de i annonsen.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Genom vårt initiativ hoppas vi att fler svenskar ska få upp ögonen för hur mycket mynt de har liggande hemma som snart blir värdelösa, och som kan göra nytta för barn i världen, säger Andreas Eriksson, kommunikationschef på UNICEF Sverige.

Varje dag dör cirka 800 barn av smutsigt vatten. De flesta dör på grund av svår diarré som torkar ut kroppen. En enkel vätskeersättning kan göra att ett nästan livlöst och uttorkat barn tillfrisknar på bara några timmar.

Vill du skänka dina gamla mynt eller andra pengar till UNICEF kan de, kostnadsfritt, sättas in hos Forex på UNICEF:s plusgiro 902001-7.

Här kan du läsa mer om lägenheten hos Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar