Här är Bullens första nya produkt på 64 år

Sveriges första korv med riktig öl som ingrediens. Säg skål till Bullens beer bangers.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-03-25 07:00  |  Lästid: 2 minuter

Klassikern Bullens pilsnerkorv.

 

Det finns ett par saker man har vant sig vid som svensk, som alltid är likadana. Text tv:s sida 377, Pripps blå, ”oxfilén” på oxfilépizza. Och Bullens pilsnerkorv. Korven har varit i stort sett likadan sedan den lanserades 1953 med hjälp av skådespelaren Erik ”Bullen” Berglund.

Den klassiska pilsnerkorven i saltlake har blivit något av en nostalgiprodukt och uppskattas för sin långa hållbarhet och att man kan ta med sig en burk ut i skogen, till sjöss eller vad man nu vill göra. En kultkorv, enligt vissa. Modern har man inte försökt vara.

Tills nu. Nu lanserar Bullen tre helt nya korvar – ölkorvar med riktig öl. Den första svenska korven någonsin med riktig öl som en ingrediens, enligt företaget.

Man har tagit fram en korv med stout, en med IPA och med mikrobryggd lager och döpt dem till Bullens Beer Banger.

”Mat ska vara enkelt, kul och gott. Med Bullens Beer Banger har vi tagit fasta på smakglädjen i maten och skapat tre riktigt goda korvar med unika smakkombinationer. Korvarna är fulla av karaktär, där tanken är att det ska finnas en korv för varje ölsmak. Med nyheten tar Bullens ett stort steg in i framtiden, med förhoppning om att även framöver vara synonym med några av livets mest minnesvärda stunder”, säger Bullens produktchef Ann Baker i ett pressmeddelande.

Korven innehåller 90 procent kött och har tagits fram tillsammans med det skånska mikrobryggeriet Charlis Brygghus som också har har gjort tre lättölsvarianter av Charlis Lager, Charlis IPA samt Charlis Stout.

Bullens nyheter med öl

Korven ska, enligt företaget, stekas eller grillas för bästa resultat. Då kan det, enligt deras beräkningar, bli så här smarrigt.

Bullens Beer Banger kommer säljas på ICA, Coop, City Gross, Hemköp, Willys och MatHem.se från 3 april 2017. Ett fyrpack kommer kosta runt 30 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar