Hoppa till innehåll

Café väljer höstens bästa smartklockor

Bästa smartklockorna hösten 2022
Tom Cehlin Magnusson

Oavsett om du ägnar hösten åt träning, jobb eller ångest finns smartklockan för just dig.

Hälsosamt

Fitbit Sense 2 – 3 200 kr 

Fitbits alternativ är en hypokondrikers våta dröm: Klockan har bland annat en sensor för stresshantering och en annan som kan varna för förmaksflimmer. Sense 2 är tunn, lätt och ska ha ”lägre tyngdpunkt”, vilket i sammanhanget ska tolkas som att den är skönare att bära. Klockan ska också ha sex dagars batteritid.

Prisvärt

Apple Watch SE – från 3 195 kr

En instegsklocka för den som inte vill spendera alltför mycket på en smartklocka. Apple har mer eller mindre samlat ihop det bästa från andra modeller, skalat bort viss finsmakarfunktionalitet och skruvat på materialvalen för att ta fram en prisvärd och snygg klocka som skulle göra de flesta nöjda.

Sportigt

Garmin Venu 2 – från 4 299 kr

Om du är på jakt efter en klocka som är anpassad för att användas till träning så är Garmin din vän. Klockan kan användas till att kartlägga ditt golf­ande eller yogaövningar, om du så vill. Amoled-skärmen är superskarp, gps:en exakt och hälsoverktygen framtagna för att du ska ta din träning till en ny nivå i höst.

Välbyggt

Samsung Galaxy Watch5 Pro – från 4 990 kr

Samsungs nya flaggskepp är en av marknadens bästa klockor. Bland annat är klockan utrustad med Samsungs BioActive Sensor som mäter hjärtfrekvens, blodsyre­nivå och stressnivåer. Den har utrustats med safirglas och ett stabilt titanchassi. Laddningen och batteriet är också uppdaterat från föregångaren.

Fullmatat

Apple Watch Ultra – från 10 995 kr

Apples nya träningsklocka kommer, utöver en grovhuggen design, utrustad med bra batteritid, en ny så kallad action-knapp och en mängd funktioner. Däribland en extra högtalare för nödsituationer, en gps-funktion om du går vilse i skogen och ett system som känner av och larmar vid en bilkrock.

Stiligt

Montblanc Summit 3 – 13 800 kr

I väntan på att Google ska lansera sin Pixel Watch kan den med djupa fickor kolla hit. Här är det känslan av lyx och schweiziskt urmakeri snarare än förmågan att mäta svett, hjärtfrekvens och ångestnivåer – titankropp, safirglas och i elegant skinn bidrar till ett lyxigt helhetsintryck som hjälper till att (nåja) motivera prisbilden.

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.