Hoppa till innehåll

Com Hem släpper abonnemang som skyddar dina barn mot porr, våld och betting

Barn använder smartphone
Wilmer Gyllström

Grattis alla föräldrar! Nu blir det enklare att moderera ditt barns internetanvändande, när Com Hem blir först i Sverige med ett mobilabonnemang med filter mot porr och våld.

Upplever du också att det är svårt att kontrollera vad dina barn gör på internet? Det är nog ett problem för de flesta föräldrar, då internets alla vrår inte alltid är en plats lämplig för barn. Nu väljer telekombolaget Com Hem att släppa ett abonnemang som gör det betydligt enklare för dig som förälder att begränsa ditt barns fria rörlighet på internet.

Det handlar om tillägget ”Trygg Surf” till abonnemanget ”Mobil Barn”. Förra året lanserade nämligen telekomgiganten ett nytt mobilabonnemang anpassat för barn för den som (högst troligen) missat. Detta är kidsens abonnemang men som föräldrarna kan styra över. Med det senaste kostnadsfria tillägget ”Trygg Surf” kan du äntligen sluta noja över att barnen halkar in i www:s mer dunkla kvarter. Trygg Surf är kort och gott ett säkerhetspaket som skyddar barn mot våld, porr, spel och betting.

Tjänsten erbjuder både surfskydd och anpassade familjeregler. Skyddet gör att den förhindrar åtkomst till osäkra eller olämpliga webbsidor, och vad som blockeras kan enkelt anpassas till familjens behov. Och dessutom går det att kapa surftiden för barnen – inget mer Tiktok här inte. Den har även kostnadskontroll, skydd mot betalsamtal och sms- och appköp via faktura samt dataroaming utanför EU/EES.

Samuel Skott, som är kommersiell chef på Com Hem, säger i ett pressmeddelande att den digitala världen ger barn och ungdomar oändligt med möjligheter men att det är viktigt att föräldrarna känner sig trygga med sina barns telefoner och surfande. En trygg tillgång till den digitala världen utan obehagliga överraskningar helt enkelt.

Abonnemanget kostar 169 kr/mån och det ingår 5 GB, fria samtal, sms och MMS (om nu någon fortfarande använder MMS) och går över Tele2:s nät. Men framförallt tillkommer tjänsten ”Trygg Surf” som förhindrar betalsamtal och annats skräp.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.