Hoppa till innehåll

Dagens Dip: Kesodippen

Bilden är borttagen

Trots att jag bara äter det typ en gång per år gillar jag potatischips. Att jag äter chips så sällan beror inte bara på att jag inte vill bli tvångsanmäld till Älskling, du har blivit en tjockis, utan också för att det ju inte finns några naturliga tillfällen att käka dem på. Chips är ju … Continued

Bilden är borttagen

Trots att jag bara äter det typ en gång per år gillar jag potatischips. Att jag äter chips så sällan beror inte bara på att jag inte vill bli tvångsanmäld till Älskling, du har blivit en tjockis, utan också för att det ju inte finns några naturliga tillfällen att käka dem på. Chips är ju alldeles för snacksigt för att vara en del av en måltid, och alldeles för matigt för att ätas som dessert. Och att äta chips till det så kallade ”fredagsmyset” fattar jag inte alls. Då har man ju precis käkat kvällsmat, ska man äta ännu mera potatis då? Vad är det för sjukt påhitt?

Nej, det enda naturliga chipstillfället jag kan komma på är i samband med öl/drink och då med en goda kesodipp. Keso och chips passar nämligen asbra ihop, lite som kärlek och kyssar eller sjölejon och badbollar. Bara blanda keso, riven pepparrot, dill, salt och peppar. Allt efter smak. Dippa. Drick. Dippa. Drick. Repetera.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.