Danska bingotrenden som lär komma hit snart

Längtar du efter att höra någon utropa: "Sju, en enkel sjua"? Att träffas på ett uteställe och spela bingo är den stora grejen i Köpenhamn just nu, och spås bli nästa hipstertrend i Sverige.

Malin Ny  |  Publicerad 2017-10-25 17:18  |  Lästid: < 1 minuter

Hipsters har inte direkt vallfärdat till bingohallarna tidigare, antagligen på grund av att medelåldern varit alldeles för hög och alkoholnivån obefintlig. Men nu ser det annorlunda ut. En av de hetaste trenderna i Köpenhamn just nu är att spela bingo tillsammans med vänner, samtidigt som du äter streetfood och dricker öl. I den danska huvudstaden arrangerar flera populära restauranger nu bingokvällar – och vissa drar 400-500 människor varje gång.

– Det är en mysig och kul aktivitet att göra tillsammans med kompisar en vanlig vardagskväll. De flesta har spelat bingo någon gång, antingen i skolan eller med mor- och farföräldrar. Det är dessutom lätt att spela, och du kommer hem i tid så att du kan gå till jobbet eller skolan nästa morgon, säger Maja Tini Jensen, PR-ansvarig för Copenhagen Street Food som regelbundet anordnar bingokvällar.

Jensen berättar att bingotrenden startade i Köpenhamn redan 2015, och att populariteten har ökat för varje år som har gått. I Sverige går trenden däremot segare, även om Södra teatern anordnade dragbingo för ett par år sedan. Men kanske är Sverige redo för hipsterbingo nu? Allt pekar på att den är här för att stanna, menar Jensen.

– Så länge folk vill träffas och spela spel kommer trenden att växa. Kanske kommer konceptet att utvecklas med tanke på att det numera finns "beer yoga" och liknande, och andra roliga kombinationer som vi inte har sett förut.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:30