Vilken mat skäms du att du över att laga?
”Min skämsrätt har växt fram från en vanlig rostbiffsrulle som då bestod av smörstekta köttbullar (helst handrullade), potatissallad, inlagd gurka och rostad lök i ett lite mer exklusivt tunnbröd.”

Hur ser rätten ut idag? Hur ”tillagar” du den?
“I takt med att man blir latare hemma så försvann tunnbrödet helt, inlagd gurka blev vanlig gurka och köttbullarna utbyttes mot Felix frysta delikatessköttbullar som man slänger in i mikron. Och det värsta är väl att jag alltid sparar 3-4 frysta köttbullar som jag kan gnaga på medan köttbullarna långsamt värms upp i micron.”

”Jag pratade om detta med Olivia (Leksell, deltagare i Sveriges Mästerkock, reds. anm.) för ett litet tag sen och hon kallade det för ” Savory Glass” vilket jag tyckte var ett bra sätt att beskriva det på.”
När passar den bäst att äta?
”Den här rätten var min frukost många gånger i gymnasiet och går ju egentligen att äta alla timmar på dygnet, helst inte framför andra dock. Konsumeras gärna i ensamhet med ett sjukt stort glas Bravo Apelsinjuice och någon sitcom.”
Läs även: