Hoppa till innehåll

Därför säljs den här Nintendokonsolen för över 75 000 kronor

Det blir dyrare och dyrare att vara tv-spelssamlare. Denna dyrgrip kan nu bli din, om du har en slant över.

På en japansk auktionssida har någon nu lagt ut ett riktigt samlarobjekt till budgivning. Det rör sig om ett Super Nintendo Entertainment System, men inte vilket som helst. Detta verkar vara en prototyp, med vissa skillnader från den maskin vi senare skulle tillbringa åtskilliga timmar med under 90-talet. Hur skiljer sig då detta sällsynta objekt från slutprodukten?

Det första som slår en är den röda powerknappen som på andra konsoler har damma grå färg som resetknappen. Prototypkonsolen verkar dessutom utrustad med ett hörlursuttag på sidan, tillsammans med ett volymreglage. Den uppmärksamme noterar även att uttagen för handkontrollerna ligger till vänster på prototypens framsida, till skillnad från de centrerade vi hittar på slutversionen. Det ser även ut att finnas någon typ av extra uttag på framsidan till höger, vars syfte är lite oklart. Det verkar dock vara en expansionsport, likt den som senare skulle hamna på konsolens undersida.

I skrivande stund ligger det ledande budet på 1032000 yen, vilket motsvarar strax över 75000 svenska kronor.

Foto: Yahoo! Auctions (Japan)
Foto: Yahoo! Auctions (Japan)

Så här såg sedan originalet ut – ett lyft?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.