Annons

Därför sätter vi fast lås för att visa vår eviga kärlek

På Paris Pont des Arts-bro plockas låsen ner, men det finns fortfarande många platser i världen där du kan hänga upp din symbol.

Jonna Nordlund
Foto Philippe Wojazer/Reuters

las

Pont des Arts-bron i Paris rensas.

Att sätta fast ett hänglås med sitt och sin kärestas namn har blivit en symbol för evig kärlek världen över – men åsikterna går isär kring hur love lock-fenomenet egentligen började. Den mest populära sägnen säger att det var i samband med andra världskriget och ett brustet hjärta i staden Vrnjacka Banja, då en soldat lämnade sin fästmö för en annan kvinna som han träffat i frontlinjen. Fästmön dog sedermera av sorgen, vilket ledde till att kvinnorna i Vrnjacka Banja började fästa hänglås vid ett räcke för att försäkra sig om att deras kärlek skulle vara för evigt.

Annons

I dag är det däremot Paris och Pont des Arts-bron som de flesta förknippar med kärleksgesten – något som dock snart kan komma att få ett slut. Ett av de hänglåstäckta räckena på Pont des Arts lyftes 2015 bort av säkerhetsskäl. Den massiva vikten utgjorde allmänfara och liknande åtgärder har vidtagits tidigare på bron.

Men även om Pont des Arts-bron delvis strippats på metall finns det fortfarande många andra platser – till exempel New York, Moskva och Montevideo – dit förälskade par kan åka för att lämna sina symboler för evig kärlek.

Eller på Västerbron i Stockholm.

https://instagram.com/p/BHKFjVLAzi8

 

Annons

Dela (18)
Tweeta

Annons


Laddar