Annons
Annons

David Beckhams skräddare blir första kvinnan på Savile Row

Kathryn Sargent är namnet på den 41-åriga skräddare som efter att ha klätt såväl David Beckham som kungafamiljen nu öppnar sin egen butik på anrika Savile Row.

Tom Cehlin Magnusson

Savile Row är känt för flera saker, men kanske inte sin föränderlighet. Den lilla gatstumpen i centrala London har i ungefär 200 år varit hem åt de mest exklusiva skräddarna i världen. Från att ha varit skådeplats för The Beatles sista (och också avbrutna) konsert 1969 till att ha stått för en av de mest välklädda (och eventuellt mest fyndiga) demonstrationerna någonsin mot Abercrombie & Fitchs öppnande på gatan så har Savile Row varit sinnebilden av konservatism, iallafall stilmässig sådan. Ett litet steg in i samtiden togs dock förra veckan då Kathryn Sargent öppnade sin egen butik på 22 Savile Row. Efter diverse utmärkelser och 15 år på brittiska hovleverantören Gieves & Hawkes är Sargent ingen nykomling.

Annons

– Det känns otroligt roligt att få skapa historia. Samtidigt är det faktum att jag är kvinna sekundärt, jag är en skräddare först och främst säger Sargent till The Guardian och menar att fler och fler kvinnor kommer följa i hennes fotspår:

– 65 procent av alla nyutexaminerade skräddare förra året var kvinnor, det är mer mångfald i dag.

Butiken kommer stå öppen under våren och sommaren med skräddat för både män och kvinnor.

 

skrädderi

Annons

Dela (153)
Tweeta

Annons


Laddar