Hoppa till innehåll

De absolut roligaste fällorna i Ensam Hemma-filmerna

De två ursprungliga Ensam Hemma-filmerna är i all sin komiska briljans naturligtvis de enda i serien som räknas. Här är de absolut roligaste fällorna som Kevin utsätter inbrottstjuvarna för.

Verktygsskåpet i trappan

En intressant aspekt av Ensam Hemma 2: Vilse i New York är att Kevin här inte försvarar sig som i den första filmen. Här går han istället till attack genom att lura tjuvarna till ett hus, riggat med fällor. Ni minns säkert den här. Marv och Harry står och trycker öronen mot en dörr och hör något konstigt ljud närma sig. De frågar sig vad det kan vara. Sedan smäller något igenom dörren och pressar dem mot väggen bakom. Marv säger ”Det var ljudet av ett verktygsskåp som rullade ner för trappan.”.

Elchocken

Ensam Hemma 2 lånar sin ton lite mer från tecknade filmer som Tom & Jerry än sin föregångare och det är många gånger väldigt lyckat. Aldrig blir det så extremt som i scenen när Kevin väljer att ge Marv en ordentlig elchock och ökar spänningen till en sådan hög nivå att tjuvens kranium syns. En fullständigt frikopplad scen.

Strykjärnet

I den första filmen försöker Marv tända en lampa, men snöret han rycker i leder istället till att ett skållhett strykjärn faller rakt ner och träffar honom i ansiktet. Det ser ut att göra mycket ont och man skrattar så man gråter åt den dumma, dumma tjuven.

Den hala trappan

En på ytan extremt enkel fälla, men det är också vad som gör den så effektiv. När Harry halkar på trappan och flyger bakåt i en båge, bara för att landa på ryggen är det verkligen något som skulle kunna drabba vem som helst. Att Marv därefter är med om typ exakt samma sak och att man trots det skrattar högt även då, säger något om hur potent humor det är när någon ramlar och slår sig illa.

Spiken genom foten (triggervarning)

Detta kan vara den absolut råaste fällan i hela filmen. Kevin har tidigare smetat i trappstegen i tjära, vilket leder till att Marv blir barfota. Detta toppar Kevin av genom att förbereda en rejäl spik som den dumma, dumma tjuven kliver rakt på. Spekulationerna om att de här filmerna skulle vara prequels till Saw har aldrig känts mer rimliga. Man lider med Marv, samtidigt som man skrattar eftersom skådespelaren Daniel Stern lyckas se väldigt rolig ut i ansiktet när han har ont. Riktigt stark slapstick.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.