Hoppa till innehåll

De här veganska snacksen är förvånansvärt goda

Även den som förhållit sig skeptisk till veganska raw-produkter bör ha ett öppet sinne för de här sötsakerna från gänget på Dig.

Det svenska familjeföretaget Dig inspireras av godsaker vi alla tycker om och återskapar dem med en twist. I det här fallet innebär twisten att produkterna är veganska, glutenfria och helt saknar tillsatser. Imponerande nog är de riktigt goda. Ett utmärkt alternativ för oss som gärna slänger i oss något gott mitt på dagen.

De bitesize-paketerade kakor som Café testat är Swedish Chocolate Ball, No Bake Blueberry Chocolate Crumble och No Bake Cornflake White Chocolate Cookie. Godast av de tre var chokladbollen som med lite extra kaffesmak kändes som en aningen vuxnare version av barndomsfavoriten den inspirerats av. Blåbärskakan hade en mjuk konsistens och en mild, lagom söt bärsmak. Den krispigaste av de tre var kanske inte så överraskande cornflakeskakan, en knaprig kaka täckt av vit choklad.

Alla recept utvecklas sympatiskt nog hemma i grundaren Carolina von Rosens kök och de färdiga snacksen går att köpa i de flesta större matbutiker.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.