Det här träningsredskapet kan göra 200 övningar och tar bara upp en kvadratmeter av ditt hem

Nu finns det ett alternativ till trängseln i svettiga gymlokaler.

Jonas Fiskáare | Foto: Technogym  |  Publicerad 2020-09-08 15:25  |  Lästid: 2 minuter

Pandemin har på många sätt ändrat våra livsstilar och levnadsvanor i grunden. En av de mest påtagliga skillnaderna är att vi ägnar allt mer tid i hemmen. Jobbet, festen och träningen – ja, ALLT vi hittar på har i högre grad än tidigare förpassats till våra hem. En utveckling som man, vare sig man gillar eller inte, tvingas förhålla sig till. Och som alltid finns det de mer entreprenöriellt lagda personerna som väljer att se möjligheterna istället för begränsningarna till att utveckla nya affärskoncept för att vinna nya andelar på den föränderliga marknaden. Hälso- och fitnessmarknaden är inget undantag.

Att träna hemma är förvisso ingen ny företeelse men bland dem som är något så när bevandrade inom denna värld, är det nog få som säger emot påståendet att hemmagym både kräver orimligt mycket plats och dessutom sällan uppfyller de höga krav konsumenterna ställer på en maxad träningsupplevelse.

Det italienska fitnessföretaget Technogyms skapelse Kinesis Personal, är dock potentiellt en produkt som faktiskt lever upp till den högt ställda kravbilden. Genom sin patenterade teknik och specialdesignade motståndsband, erbjuder hemmagymslösning nämligen träningsmöjligheter utöver det vanliga. Företaget själva hävdar att man kan göra hela 200(!) övningar med denna mojäng som – hör och häpna – ryms på en ynka kvadratmeter. Med andra ord kan man nu få sig en riktig helkörare på hemmaplan istället för att trängas bland sina gelikar i en svettig gymlokal.

Och fördelarna stannar inte där. Utrustad med lyxiga naturmaterial såsom trä och läder samt polerat stål är också denna skönhet (till skillnad från de flesta andra konkurrenter – hej TV-shop! – inom samma produktkategori) en accessoar som tillför stil till ditt hem. Men smakar det så kostar det som bekant. Technogyms hemmagym går loss på 28 730 dollar – drygt 252 000 kronor.

Sugen på att införskaffa, eller ja, med tanke på prisbilden kanske mest kika på, produkten? Kolla i så fall in företagets hemsida här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-14 15:55