Annons
Annons

DePalma släpper arbetskläder för riktiga arbetare

Är du en av alla svenskar som faktiskt gör en fysisk insats på jobbet? Nu kan du se snygg ut även under arbetsdagen.

Markus Thunberg

Med förebilder som amerikanska Carhartt och Dickies lanserar nu svenska Kalifornieninspirerade märket DaPalma en kollektion arbetskläder som är anpassade för svenska förhållanden. Till exempel finns isydda skydd i kläderna – och en rund ficka för snuset.

Annons

– Vi vet att de som gillar våra kläder jobbar med händerna. De här plaggen är till dem, säger Jonas Skommevik, vd på DePalma till Café.

folk

Grundarna Peter Camarstrand och Kristoffer Sundlin och vd Jonas Skommevik till höger.

Kläderna lanserades exklusivt förra veckan med en tatuerare och en motorcykel bland alla spikar, brädor och skruvmejslar i byggvaruhuset Fredells i Stockholm. Nu finns plaggen även att köpa på Sivletto och inom kort på Zoovillage.

–  Plaggen är anpassade för svenska förhållanden och svenska arbetare. Det har inte funnits något alternativ till Blåkläder eller Snickers under allt för lång tid. Även om man jobbar med händerna vill man visa vem man är, säger Peter Camarstrand.

I kollektionen finns förutom vanliga byxor och jackor även arbetshandskar och en kockrock – men också märkets klassiska t-shirts med tryck.

– Det har bara funnits en typ av rock för kockar. Går du in på en av alla dessa hamburgarrestauranger så är servispersonalen stylad men kockarna har fortfarande samma gamla vita rock. Det behöver de inte ha längre, säger Peter Camarstrand.

1

depalma_vest_1

2 3 4 108

104

Annons

Dela (303)
Tweeta

Annons


Laddar