Hur firar du internationella tacodagen?

Det är inte som att man behöver en ursäkt för att frossa i tacos, men nu finns det en riktigt legitim sådan. Det är ju högtid!

Jonas Strandberg | Foto: El Taco Truck  |  Publicerad 2022-10-04 10:38  |  Lästid: 2 minuter

Vi svenskar är ju vana vid hårt firande den 4 oktober, men mest kanelbullefokuserat sådant. Nu är dock saker på väg att ändras. Kanelbullens dag håller nämligen på att få ganska tuff konkurrens av en annan nationalrätt – tacos.

Maträtten har en mycket lång historia, men en stor vändpunkt var 1967 när Roberto L Gomez grundade National Taco Council. Gomez var även känd för att ha skickat en över 20 kilo tung taco till dåvarande president Johnson. Presidentens fredagskväll må vara räddad, men stackars, stackars dåtidens Foodorabud.

Hypade märket El Taco Truck firar högtiden med att släppa två nya riktigt goda produkter – Ärtamole och Roasted Garlic Mayo.

Foto: El Taco Truck

Ärtamole är märkets syskon till guacamolen. Gjord på gröna ärtor tillsammans med bland annat citron, koriander och vitlök. En fusion-röra i tex-mex-sammanhang med brett användningsområde. Funkar som komplement till den klassiska guacamolen och utmärkt som både snacks-dip och middagstillbehör.

Roasted Garlic Mayo är en krämig, vegansk majonnäs med smak av rostad vitlök, viss hetta och en aning sötma. Påminner om en aioli med rostad karaktär och passar därför perfekt till flera rätter från det mexikanska köket som elotes och entomatadas, men även för att uppgradera vardagliga favoriter som hamburgaren.

El Taco Truck tipsar även om ett alldeles utmärkt recept på black bean tostadas, där de båda nytillskotten verkligen kommer till sin rätta.

Black Bean tostada (10 Tostadas)

Recept:

1 paket tostadas

1 burk Refried Black Beans

1 burk Ärtamole

1 flaska Roasted Garlic Mayo

1 paket Queso Fresco ost

1 burk Koriander

1 Lime

Värm upp Refried Black Beans i en panna eller i ugnen. Placera tostadas på en tallrik och börja montera – Refried Black Beans, Ärtamole, Queso Fresco, Roasted Garlic Mayo och toppa med lite koriander. Kläm lite limejuice som sista topping!

Foto: El Taco Truck
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-10-04 12:57