Burgers and Pastrami: Dijon Dream

Det här är en hamburgare jag ofta tänker på när jag inte äter den. Det jag tänker då är att det vore himla gott om jag hade en framför mig just nu. Här får dijonsenapen spela en central roll och den samspelar så perfekt med den rostade löken att man blir rörd över hur gott det är.
Jettz Burgers: Cheese

Jettz Burgers har ett antal restauranger runtom i Stockholm och två av dem ligger lyckligtvis nära min hemadress, så jag har ätit ett större antal burgare hos dem. Det var extremt nära att deras smarriga BBQ-burgare fick representera dem på listan, men i slutändan tar denna klassiska cheese hem segern.
Konkurrensen bland cheeseburgare är mördande, men denna sticker ändå ut som en stor favorit. Saftigt kött, perfekt mängd smält ost, fluffigt bröd, god saltgurka och en utmärkt mängd gul senap. Den har dessutom smakat exakt lika gott oavsett på vilken av deras restauranger jag beställt den under tre års tid. Hatten av.
Frankys: Miami Heat

Frankys har varit med länge på den stockholmska hamburgarscenen och detta är faktiskt deras godaste burgare. Generöst med chili och ost på toppen, krispig sallad i botten. Så här ska en chiliburgare se ut.
Rockin’ Grill: Mohican

Finfina Rockin’ Grill gör sin chiliburgare annorlunda än Frankys, men även den är en ljuvlig skapelse. Rödlök, jalapenos, srirachamajjo och pepperjackost står tillsammans på olika sätt för hettan, vilket kompletteras fint med fräsch sallad och hackad rödlök. Stort plus för köttet som alltid är gott svartpepprigt i smaken.
Barrels & Burgers: Barrels Deluxe

En riktigt lyxig hamburgare som Barrels skapade för att fira sitt tioårsjubileum. Denna galet smakrika, saftiga rätt serveras bara i begränsad upplaga om tolv burgare per restaurang och dag, eftersom den tydligen kräver lite extra speciell tillagning. Brödet på Barrels förtjänar även ett särskilt omnämnande, då det alltid är gott, färskt och strösslat med sesamfrön.