Annons
Annons

Din partner behöver inte vara din soulmate – trots att ni älskar varandra

Att hitta den där särskilda personen som är dig trofast i både vått och torrt är en utmaning, även om det finns gott om kärlek i förhållandet.

Anaïs González Cruz
Foto: IBL

För sajten Bustle har amerikanska terapeuter berättat vad de anser vara tydliga tecken på att din partner inte är din själsfrände – läsning som kan vara rätt tuff, men kom ihåg att alla förhållanden är individuella.

1. Ni har inte längre kul tillsammans

Äventyrslusta och spontanitet verkar ha flytt sin kos i er relation. Istället har Netflix-maraton hemma i soffan blivit vardagsmat – och inte på det där mysiga sättet heller. Ni är helt enkelt inte så pepp på att umgås längre och har heller inte lika kul när ni väl gör det.

2. Den sexuella kemin har försvunnit

Upp- och nedgångar i sängen är helt normalt i ett förhållande. Jobb, plugg och familjeliv som kommer i vägen ger ofta sexlivet en törn, men när ni väl får den där värdefulla ensamtiden så vill ni ändå inte ha varandra. Lusten kanske finns där, men inte med din respektive.

3. Ni kommunicerar inte

När ni är oense om något förstår ni inte varandra, oavsett hur mycket ni pratar. Bristen på fungerande kommunikation gör att du ofta känner dig missförstådd, något som är riktigt skadligt för relationen i längden.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

4. Din partner vill inte jobba på förhållandet…

Alla par går igenom svårigheter. En långvarig relation kräver stundtals en del jobb, men din partner verkar inte vilja anstränga sig alls för att göra er tillvaro bättre, en rejäl varningsflagga för att ni inte hör ihop.

5. …samtidigt som du försöker förändra allt

Om du inte kan tänka dig att vara med din partner precis som saker är nu så är det hög tid att tänka om. Att ständigt känna att man måste förändra och förbättra sin respektive ska inte behövas i en hälsosam relation – dessutom går det sällan.

6. Du skulle inte dejta din partner igen

Skulle du dejta din partner igen om du kunde resa tillbaka i tiden? Det är vanligt att stanna i en relation enbart på grund av att man investerat så mycket tid och energi i den. Var ärlig mot dig själv och fundera på vad du skulle svara.

7. Du litar inte på din partner

Du kan älska din partner till månen och tillbaka, men om tilliten inte finns där spelar det ingen roll. Att ständigt oroa sig för att partnern kanske är otrogen igen eller ljuger är ett tecken på att det definitivt är dags att gå vidare.

8. Du tänker (ofta) på någon annan

Det är fullt mänskligt att då och då fantisera om andra. Men när fantasierna övergår till ett dagdrömmande om någon annan än din partner gäller det att stanna upp. För vad säger egentligen det om er relation?

9. Ni har olika värderingar

Det är riktigt tröttsamt att jämt tvingas mötas på mitten, även om man måste kunna kompromissa i ett förhållande. Våga se sanningen i vitögat om ni alltid har svårt att komma överens – kanske är ni bara för olika.

Källa: Bustle 

Annons

Dela (22)
TweetaLaddar