Drömmen om att flyga långt och bekvämt (utan att betala en förmögenhet) kan snart bli verklighet

En glad nyhet för alla ressugna som dessutom drömmer om att få sova ordentligt.

Jonas Fiskáare | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-12-03 14:12  |  Lästid: 2 minuter

Det flest människor drömmer just nu är väl att skitåret 2020 ska ta slut och att världen återgår till ett slags normalläge. Bland julromantiker hamnar nog också en vit jul eller ett besök från ”tomten” högt upp på önskelistan. Men där bakom är det annan dröm som många när – att få resa långt bort nånstans. Och även om flygbolagen och researrangörer går på knäna just nu, kan de nog vänta sig att bokningarna kommer dugga tätt när pandemin är över.

Fastän längtan efter att uppleva världen är nästintill omättlig, finns det vissa omständigheter som får en att tänka till en extra gång innan man bokar den där drömresan till Bora-Bora, Seychellerna eller Costa Rica. Som bekant kostar det en hel del att flyga långt och speciellt om det ska vara någorlunda bekvämt. Priset och komfort är nämligen två faktorer som går lite hand i hand. Har man råd med en biljett i business class är det bara att gratulera – men för de allra flesta är det inte så, ett lägre pris prioriteras helt enkelt framför bekväma säten.

Men nu kommer goda nyheter: tyska flygbolagsjätten Lufthansa håller nämligen på att testa ett nytt koncept där kunderna kan boka en hel rad i ekonomiklass för sig själva. Den så kallade ”Sleeper’s Row-uppgraderingen” innebär att resenärer, för en extra avgift, kan reservera tre till fyra platser åt sig själva som blir till en bekväm sovplats med en tillhörande madrass ovanpå. I paketet ingår även lyxiga huvudkuddar av samma typ som de som används i business class, samt privilegiet tidig boarding.

Foto: Lufthansa

Det nya konceptet testats just nu mellan sträckan Frankfurt-São Paulo och kan köpas vid incheckningen, enligt principen först till kvarn. Uppgraderingen kostar i nuläget 260$ enkel väg, dvs cirka 2 200 kronor. Med tanke på att priserna för en biljett till São Paulo diffar kraftigt mellan ekonomi och business class (för närvarande skiljer det ca 40 000 kronor) är det rimligt att vänta sig att ”Sleeper's Row” kommer att bli populär bland dem som vill njuta av att kunna ligga ner i kabinen, utan att bry sig om champagne och lyxiga trerättersmiddagar.

Prövotiden löper ut i mitten av december men flygbolaget hoppas kunna utvidga tjänsten till fler destinationer i framtiden. Och vi som framtida flygresenärer får hoppas på att detta är framtiden för fler flygbolags långflygningar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-03 14:12