Hoppa till innehåll

Du har gjort fel hela livet – så ska du avsluta kortspelet UNO

Uno Kortspel
Wilmer Gyllström

Ett kort kvar och dags att skrika ut ”UNO!”? Nej, det behöver du faktiskt inte göra enligt UNO själva.

Spel överlag, och inte minst sällskapsspel har fått sig ett rejält uppsving senaste tiden. Inte konstigt med tanke på att man inte få eller ska göra så mycket annat än att spendera tid i hemmet. Ett av de bästa sätten att underhålla sig är genom att spela det tidlösa kortspelet UNO. Under senaste tiden har speltillverkarna demaskerat de ”riktiga” reglerna som gemene man inte visste om.

Så vad är det då som spelmakarna har avslöjat? Jo, dels har vi ovan tweet från i fjol som blåste (nåja) många UNO-spelare av stolen. Du behöver alltså bara ta upp ETT kort om du inte har något kort du kan spela. Ett misstag som har gjorts i åratal.

Men nu har det kommit ett ytterligare, nästan ännu mer häpnadsväckande ”avslöjande”. Som många UNO-veteraner vet behöver du ge heads up till dina motspelare när du sitter med ett kort kvar på handen, detta genom att säga spelets namn – ”UNO!”. Men nyligen klargjorde spelföretaget bakom UNO på sitt officiella Twitter-konto att du inte alls behöver säga ”UNO!” (”UNO out” på engelska) när du bara har ett kort kvar. Dock verkar den inofficiella regeln leva kvar i spelarnas dna då spelare har röstat om saken.

Trots omröstningen, där majoriteten talar för att behålla den oskrivna regeln lägger UNO in sitt veto och konstaterar att frasen inte behöver sägas. Så nu är det bara testa och se hur folk kommer att reagera när du struntar i att säga ”UNO”.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.