Hoppa till innehåll

Eddie Meduza hyllas med egen festival i Tidaholm

Fans av klassisk könsrock får en mycket god anledning att vallfärda till Tidaholm i sommar. En av genrens absolut största artister hyllas nämligen stort i maj.

I epadunkens tidervarv känns det helt logiskt och rätt att köns- och raggarrockbjässen Eddie Meduza ska föräras en egen festival. Eddie kan man nämligen, med lite god vilja, kalla för epadunkens förfader.

Festivalen kommer att gå av stapeln i Tidaholm (grattis, Tidaholm!) i sommar, rapporterar P4 Skaraborg. Festivalen kommer att anordnas i en folkpark.

”Vi tror att det finns underlag. Vi har en fin folkpark och många musiker och vänner till Eddie som kan uppträda. Det blir musik, vandringar och kanske lite cruising”, säger Anja Presto på museet i Tidaholm om satsningen.

Eddie Meduza föddes som Errol Norstedt, gjorde musik inom en mängd olika genrer och tog sig an ett flertal alias, varav just Eddie Meduza var det mest kända. Bland hans största hits märks bland andra Mera brännvin, Punkjävlar, Jag släppte en skit på dansrotundans dansgolv.

Som uppvärmning för festivalen kan Café rekommendera den alldeles utmärkta dokumentären Eleganten från vidderna (för övrigt döpt efter en av Eddies låtar).

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.