Annons

Efter hurtigruten och valsafari – här är Norges nya sätt att locka turister

Frida älskar selfies och metal, Kari gillar att surfa och Erik gillar att chilla. Möt fåren som ska locka turister till Norge!

Olle Arnell
Efter hurtigruten och valsafari – här är Norges nya sätt att locka turister

visit-norway

Våra grannar i väst får utstå mycket hån från oss svenskar och det vore öppet mål att gå på den linjen även vad gäller deras senaste satsning för att locka turister till landet, men det här är faktiskt både rätt gulligt och roligt.

Annons

VisitNorway, vars främsta uppgift är att marknadsföra Norge som turistland, är det som står bakom det senaste sättet att upptäcka Norge: via får. Jo, får.

De fem fåren är noga utvalda bland landets ca två miljoner får som varje år släpps ut i skogarna och bergen för att hjälpa till att skydda kulturlandskapet. Med en webbkamera fäst på huvudet är tanken att de ska visa upp Norge ur ett fårs perspektiv och beskrivningarna på fåren lockar helt klart intresse. Åtminstone till att följa fåren på Instagram.

Möt de fem fåren!

Heidi from Oslo.
Heidi är en stadsflicka, som lever på en urban gård i Oslo. Hon är artistisk och kreativ – den typ som föredrar kaféer och gallerier.

Gilla Cafe.se på Facebook

Erik från södra Norge.
Erik är ett avslappnat får som verkligen njuter av södra Norges vibe. Hans favoritsysselsättning är att hänga på stränder och bli vän med andra djur på Kristiansand zoo.

Frida från Fjordnorge.
Frida är en aktiv utforskare, som vill nå så många mäktiga bergstoppar som möjligt. Hon älskar en bra selfie och är hängivet metal-fan.

Lars från Trøndelag.
Lars är ett traditionellt får som gillar när saker och ting förbli som de brukar vara. Det är enkelt att se att han är en foodie, det är därför han har sina betesmarker vid den “gyllene rutten”.

Kari från Nordnorge.
Kari är ett aktivt och sportigt får som bara inte kan sitta still. Hon älskar bra surf och att bli vän med de lokala renarna.

Här kan du se en personlig presentationsfilm för vart och ett av fåren – det är faktiskt värt ett par minuter. Och här kan du följa fåren på Instagram.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar