Hoppa till innehåll

Emil Åreng släpper gräddlikör och svartvinbärsdoftande tonic

Cafés dryckesredaktör ser ni varje vecka i Youtubeserien Café Åreng där han gör drinkar helt på svenska råvaror. Nu är han dubbelt aktuell med både en likör och en tonic med inspiration från barndomen.

Hur fick du egentligen idén att göra en egen gräddlikör Hur gick tankarna?

”Gräddlikören tyckte jag faktiskt saknades i sortimentet och sen har man ju en sån jävla förkärlek till Baileys. Men jag måste ändå säga att det här är kombination av de klassiska punschvanilljglassen man köpte i små burkar när man var liten av Hemglassbilen, har glömt vad de heter men smaken är exakt den men också en känsla av Baileys såklart.”

Och tonicen?

”Tonicen är en hyllning till mamma och hennes klassiska svartvinbärssaft med enbär i. Det blev lite av en efterkonstruktion men också de första jag tänkte på när jag blandade en gt på de första gången. Otroligt gott som jag tycker passar med de flesta ginerna.”

Hur tycker du att de båda kommer absolut mest till sin rätt?

”Alltså gräddlikören funkar ju som den är, till kaffet såklart men också helt vansinnigt gott att bara köra på som en White Russian.

Ultimat GT är ju på riktigt:
50 ml Norrbottens Forest Gin
100 ml Tonic Svarta Vinbär
Garnera med ett blad salvia.
Utförande: fyll ett passande glas med mycket is.”

Gott! Vad händer i helgen då?

”Nu är jag i Åre och njuter av vintern och imorgon bär det av hem till Umeå för att köra en ginresa på Facit med ett jävla drag.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.