Hoppa till innehåll

En limiterad klocka för dig som saknar din lastgamla tv

Det kan vara svårt att välja hitta rätt i klockdjungeln, men i den mängd olika modeller som finns att botanisera bland sticker Midos TV-klocka ut. Frågan är om det bara är positivt.

Mido är en klocktillverkare som gjort sig kända för att experimentera en hel del med design, men den senaste lanseringen får helt klart betraktas som något utöver det vanliga. Klockan som man döpt till Multifort TV Big Date har ett utseende som är inspirerat av en klassisk testbild på gamla tv-apparater.

Man har dock inte valt den enkla vägen och bara tryckt det retrodoftande färgmönstret på urtavlan, utan arbetat med minimala pyramidstrukturer i varierande storlekar, vilket skapar en illusion av rörelse.

Det är svårt att avgöra vad man tycker om klockan. Det flimrar framför ögonen när man tittar på den av det plottriga, asymmetriska mönstret och det är lite svårt att urskilja visarna. Samtidigt får man uppskatta den exklusiva lekfullheten (magkänsla: lite av en bristvara när det kommer till klockor).

Foto: Mido

Blir du sugen på känslan av att vänta på att tv ska börja sända program? Då gäller det att hålla sig framme. Klockan är begränsad till 999 exemplar och går loss på cirka 15000 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.