Annons

8 saker som vi svenskar är onödigt rädda för utomlands

Världen är en stor och skrämmande plats. Men det finns sådant som vi blir närmast orimligt oroliga för så fort vi lämnar Sverige. Som de här 8 sakerna.


1. Dataroaming

Många av oss är mobilberoende, och när surfandet plötsligt kostar (typ) 1 000 kronor i sekunden är det lätt att bli orolig. Få saker är så skrämmande som skräckexemplet Patrik Ekwall. 2007 var sportjournalisten utomlands, hade roaming påslaget – och fick en räkning på 58 000 kronor.

Annons

 

2. Att inte hitta gratis wi-fi

Som en logisk följd av punkt ett MÅSTE vi hitta gratis wi-fi. Vad är poängen med en semester om du inte kan skrytfota den så att alla där hemma kan se?

Gilla Cafe.se på Facebook

 

3. Kranvatten

Isbitar på krogen? Nej tack, vem vet var det där vattnet har varit! Till och med i europeiska huvudstäder tänker vi både en och två gånger innan vi dricker direkt ur kranen.

 

4. Att bli lurad

Om vi så ska hyra en bil, köpa en scarf eller åka på fisketur är vi övertygade om att vi betalar för mycket – hur billigt det än är. Vi vill inte vara den där lättlurade svensken som försäljarens familj skrattar åt i generationer.

 

Läs även: 13 skills du behöver för att klara dig i Sverige

 

5. Främlingar

Främlingar finns överallt i utlandet, och de flesta av oss är livrädda för att prata med dem (de kommer ju bara lura oss). Om vi inte är fulla. Då är främlingar toppen!

 

6. Att hotellrummet inte ser ut som på bild

Vi har ofta väntat på semestern i månader och föreställt oss hur vi vaknar upp i EXAKT det lyxrummet med havsutsikt som hotellet lagt upp på Booking.com. Skräcken? Att i stället bli visade ett sunkrum med utsikt mot en tegelvägg och fläckar på heltäckningsmattan.

 

7. Hepatit A-Ö

Varje glass, frukt och paella blir potentiella dödsfällor, där hepatiten gömmer sig som en ninja. Det spelar ingen roll om vi är vaccinerade – lite läskigt är det ändå.

 

8. Att det ska vara fint väder i Sverige

Det förstör precis hela semestern.

 

Bonus: Att brännan ska flagna på planet

… särskilt om det varit soligt i Sverige.

Foto: Chris Brignola/Unsplash

 

Gilla gärna Café för mer sånt här!

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar