FB-gruppen som samlar de roligaste artiklarna på besvikna lokalbor

Den brukliga ”peken”, konstigt placerade intervjupersoner och fnissiga citat – här är de roligaste nyhetsartiklarna om besvikna lokalinvånare.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-08-07 12:34  |  Lästid: 3 minuter

Lokalnyheter är kanske det mysigaste vi har i Sverige. Inte bara handlar det om trevnaden med att vara uppdaterad med dina regionala aktualiteter – utan även om det klassiska och kittlande lokatidningsmaneret innehållande besvikna lokalbor, kraftiga pek och jättedålig ljussättning.

Facebookgruppen Lokaltidningsbesvikelser har samlat ihop det bästa inom kategorin ”besvikna människor som finns runt om i vårt avlånga land som påtalar det för sin omgivning genom att slå en signal till sin lokaltidning”. Resultatet är inte bara roligt, utan påminner dig om att lokalnyheter alltjämt är värda att läsa och stötta med någon hundralapp i månaden.

Häng nu med när vi samlat ihop de bästa exemplerna från gruppen på lokalnyheter med riktigt, riktigt besvikna lokalbor.

1. Surt sa Ove

Luktar missnöje! Ja, Ove är allt annat än glad när han stirrade rätt in i sopträsket som dumpats i skogen.

2. Tord poserar med skrivbord som inte existerar

Det kanske mest utmärkande med lokaljournalistik är att intervjuobjekten tenderar att posera med ämnet eller föremålet nyheten berör. Om någon blivit av med sin cykel står personen framför ett cykelställ och ser ledsen ut och klagar någon på de långa köerna på den lokala matbutiken står hen med armarna i kors framför ICA. Men här har vi något utöver det vanliga. Tord betalade nämligen för ett skrivbord som inte existerar – men på bilden uppenbaras ändå en skrivbordsliknande träskiva. Nåväl, han ser åtminstone ut att vara i gott mod.

3. Kanske dags att byta jobb, Jon.

De två komponenterna som utgör en klassisk lokalnyhet: missnöjda blicken och de korsade armarna.

4. Göran har pekat förr!

Ah! Den brukliga peken har antagligen funnits i lokaltidningar sedan Dackefejden och ser inte ut att försvinna inom någon snar framtid. ”Där var den, bryggan! Precis där!”.

5. Det har även Åse

Myrorna ser ut att ha krupit någonstans längst golvet.

6. Och inte minst Stig och Torsten

Träden som ska bort är de bakom Torsen och Stig, om det inte framkom.

7. Men den bästa peken får Börje stå för

Pek med käpp! Både Johan Renck:st och jättemysigt.

8. Jättehögljutt på Vänersborgs flygplats

Zerny och Wilbert fick allt annat än lugn och ro när Trollhättan/Värnersborgs flygplats stod klar.

9. Glad är han inte

Aldrig har en människa under skydd av ett paraply sett så missnöjd ut. Och en av 30-skyltarna som artikeln syftar till är till vänster om intervjuobjektet, om det inte framkom.

10. Här var det jättestängt

Om den noga placerade bilden där reportern tvingar Julia visa hur det såg ut när dörren var stängd till gymmet inte är nog att få dig att börja skratta är kanske mellanrubrikerna det: ”Blev lite osäker”, ”Kändes väldigt oklart” och ”Kunde ha varit värre” berättar i sig självt en historia om en berättelse med knackigt nyhetsvärde.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-08-13 14:08