Annons

Film: 29 svenska HBTQ-personers starka berättelser efter attacken i Orlando

Natten mot söndagen den 12 juni öppnade Omar Mateen eld inne på gayklubben Pulse i Orlando, Florida. 49 personer dog och över 50 skadades. Här berättar 29 svenska HBTQ-personer om sina reaktioner efter dådet, varför det är en attack mot dem alla, och varför de kommer fortsätta synas.

Joel Linde
Film: 29 svenska HBTQ-personers starka berättelser efter attacken i Orlando

Efter vansinnesdådet i Orlando gick USA:s president, Barack Obama, ut och fördömde händelsen som både en terrorattack och ett hatbrott.

”This is an especially heartbreaking day for our friends who are lesbian, gay, bisexual or transgender,” sa han.

Annons

Vi bad HBTQ-personer i Sverige att berätta hur de kände när de hörde om attacken. Deras svar är hjärtskärande, och ofantligt starka. Läs några av dem här, och se hela den gripande filmen i slutet av artikeln.

Gilla Cafe.se på Facebook

Sara: En gayklubb är en plats där väldigt många människor för första gången har kunnat vara sig själva. Och vår glädje över att få vara de vi är står i sån himla kontrast mot det hat som vi möter.

Magnus: Jag vet att vi som vet vad kärlek är, är så många, många fler än dem som hatar. Därför kommer jag att fortsätta synas.

Sara: Vad är det som har gjort oss till alla extremisters stora fiende? Vårt enda brott är att vi existerar, och vårt enda försvar är att existera.

Alexander: Jonas Gardell sa en gång att vi är här där vi är i dag därför att någon annan gick före. Och det får man inte glömma. Om inte vi fortsätter gå framåt, då bygger vi ingenting för den som kommer bakom. Jag kommer fortsätta synas.

Se hela den gripande filmen här nedan.

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar