Hoppa till innehåll

Flygplatserna med dyraste och billigaste räkmackorna

Man gillar ju en god räkmacka och en stor stark i samband med en resa, men det skiljer sig faktiskt mycket mer än man kan tro mellan olika flygplatser. Var är egentligen den klassiska kombinationen absolut dyrast och var är den billigast?

Jämförelsetjänsten Zmarta har i en undersökning tagit reda på vilken svensk flygplats som har Sveriges dyraste räkmacka. Föga förvånande kniper Arlanda förstaplatsen där en macka på Sky Horizon kostar hisnande 299 kronor. Tillsammans med en stor stark med den billigaste ölsorten får man hosta upp 428 riksdaler. Vi vet ju att det är dyrt men det är fortfarande chockerande på något sätt.

Ett mer positivt exempel hittar vi på Take Off Restaurang & Café vid Ängelholm/Helsingborgs flygplats. Där ligger en räksmörgås på ganska humana 129 kronor och kombinerat med en stor stark landar kalaset på 214 kronor. Så ska det se ut, billigare räksmörgåsar till folket!

Följande flygplatser serverar ledsamt nog ingen räksmörgås: 
Jönköping, Kiruna, Luleå, Malmö, Ronneby och Visby.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.