Första bilden från Pusher-regissörens nya, urspårade spionrulle

Den experimentella regissören Nicholas WInding Refn fortsätter testa gränserna. Den här gången med en spionfilm som utspelar sig i Japan.

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-02-01 15:09  |  Lästid: 2 minuter
Första bilden för projektet. Nicholas WInding Refn lämnar sällan något till slumpen så färgen blå kan vara kopplat till att karaktären enligt synopsisen hellre rör sig över vatten än i luften.

Första bilden för projektet. Nicholas Winding Refn lämnar sällan något till slumpen så färgen blå kanske kan vara kopplat till att karaktären hellre rör sig över vatten än i luften. Eller något helt annat.

Namnet Nicholas Winding Refn kanske inte är självklart för alla. Den danska regissören som lärde oss varför man ska betala tillbaka skulder till polare genom filmen Pusher och gjorde världssuccé med Drive är nu återigen aktuell.

Senast förra sommaren med filmen Neon Demon och under en panel med Crouching Tigers Projects avslöjade han sitt nya project. Den nya filmen The Avenging Silence ska vara Refns tolkning av spiongenren.

Filmen ska handla om en stum, före detta spion från Europa som blir inhyrd för att mörda Japans farligaste Yakuza-familj. Den beskrivs också som en existensiell resa genom Japan i jakten på ledtrådar efter vad som beskrivs som den ultimata Yakuza-bossen någonsin.

Onekligen låter detta som både en Refn-rulle men också potentiellt en ny fräschör till genren. Refn säger sig hämta inspiration från de James Bond-filmer där Daniel Craig haft rollen som 007. Tonen och känslan från filmer som Casino Royal och Skyfall med Refns egen morbida stil känns onekligen som en bra kombo. En karaktär som är stum är för övrigt nästan att vänta från Refn. Sedan 1996 då Pusher först kom ut har regissören kapat fler och fler repliker för sina rollinnehavare från manus. Framför allt blev detta tydligt i Only God Forgives då flera ansåg att det mest blev ett pretentiöst konstprojekt. Något som stämmer överens med hans egen självbild från tidigare intervjuer.

– De anställer mig för att jag kommer med det säregna, det narcissistiska och gör den artistiska ansträngningen, säger Refn om den andra sidan av hans karriär där han gör reklam åt företag som Gucci.

Enligt honom själv är det där han tjänar de riktiga pengarna, att enbart filmerna inte skulle få det att gå runt.

Om du är intresserad av att få en djupare inblick i Nicholas Winding Refn kan du se dokumentären My Life Directed. Det är en film inspelad av frun Liv Corfixen om inspelningen av Only God Forgives.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-02 14:11