Hoppa till innehåll

Franska modefavoriter öppnar nytt i Stockholm


Så länge den här tidningen funnits (1990) har franska A.P.C. (Atelier de Production et de Création) varit ett av redaktionens favoritvarumärken. Tidlöst, hög kvalité och hållbart.


Grattis till oss och alla andra fans i Stockholm för nu öppnar A.P.C. sin andra butik i huvudstaden inom kort tid då Jakobsbergsgatan kompletteras med Nytorgsgatan på Södermalm.


”Min far representerade, i Tunisien, lackgarveriet Erenberg i närheten av Malmö och jag följde ibland med honom dit som barn. Dessa resor hjälpte mig att utveckla en viss estetik, en estetik som präglas av stramhet och rundhet. En känsla för skönhet som ligger till grund för A.P.C.-stilen. Jag har till och med fått frågan om A.P.C. är ett skandinaviskt varumärke! För mig är närvaron av dessa två butiker i Stockholm ett självklart val,” säger grundaren Jean Touitou.


Butikens unika inredning är skapad av Laurent Deroo Architecte, som har samarbetat med A.P.C. i över 15 år och designat mer än 50 butiker världen över. Designen kombinerar möbler i furu och okoumé-plywood med färgade paneler för att visa upp accessoarer för både män och kvinnor. En metallstruktur med paneler hänger från taket och stödjer hängande plagg, vilket skapar en perfekt scen för A.P.C.:s plagg.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.