Funderat på att byta karriär? Då kan den här dokumentärfilmen vara nåt för dig

Poster från filmen ”Flipping the Ladder”.

Vem har inte drömt att bryta upp från allt och HELT byta inriktning? Det har klädmärket Gant tagit fasta på och producerat den Agnes-Lo Åkerlind-regisserade dokumentärfilmen ”Flipping the Ladder".

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-05-17 10:31  |  Lästid: < 1 minuter

De flesta kan nog skriva under på att de nån gång känt att de valt – eller bara hamnat på – fel yrkesmässigt spår. Kanske jobbar du på en bank fast du egentligen inte alls har något intresse av ekonomi och pengar. Du går till jobbet, du utför dina arbetsuppgifter likt en legoknekt men känner ingenting annat än att du rear ut din själ. Dag ut och dag in. Förmodligen drömmer du om att göra något helt annat – bryta upp och säga adjö till ditt forna, inrutade, arbetsliv utan ambition och riktning.

I den Agnes-Lo Åkerlind-regisserade dokumentärfilmen Flipping the Ladder, vars handling förs framåt av Parks and Recreation-stjärnan Rashida Jones berättarröst, ifrågasätts just den traditionella synen på jobb i syfte att inspirera människor att följa sina egna drömmar. Att våga bryta upp.

Dokumentären, som i början av maj hade premiär på ansedda Tribeca Film Festival i New York, följer tre individer – varav svenska juristen Anna Jonsson är en av personerna som drömmer om att testa en annan karriär med förhoppningen om att få runt en mer betydelsefull vardag. Tre experter följer personerna och förklarar de olika faserna av förändring som personerna genomgår och hur man övervinner barriärer såsom rädsla, tvivel och sociala förväntningar. 

Behöver du en motivationsskjuts för att VÅGA ta steget och byta karriärsbana kan du med fördel ägna 53 minuter av ditt liv till att konsumera Flipping the Ladder i helgen.

Dokumentären ”Flipping the Ladder” går att se i sin helhet här:

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-17 10:39