Hoppa till innehåll

Här är höstens snyggaste modesamarbete

Gant och Wranglers samarbetskollektion hösten 2022

Gant och Wrangler gör gemensam
jeanskollektion.

Sedan Christopher Bastin kom tillbaka som Global Artistic Director på Gant har det hänt massor med varumärket. Huvudkollektionerna har blivit bättre (kolla höstens ytterplagg!) och flera spännande samarbeten har inletts.

Förra hösten gjorde Gant kängor och dunjackor med italienska Diemme, nu är det dags för ett prestigesamarbete i denimvärlden. I höst släpps en kollektion tillsammans med ikoniska amerikanska jeansvarumärket Wrangler – 30 plagg för både killar och tjejer med western/preppy/americana-tema.
I sortimentet, som kommer att säljas i begränsad upplaga, finns bland annat bootcut-jeans, varsityjacka, rugby­tröja, jeansjacka med fuskpäls och westernskjortor. Kläder för en modern cowboy som gillar sport.

”Att arbeta med Wrangler har varit en otroligt rolig upplevelse. När jag först pratade med Sean Gormley visste jag att samma saker fick oss att ticka. Vi är båda vintagenördar och vi hittade många oväntade likheter i våra respektive arkiv”, förklarar Bastin.

Sean Gromley, som tituleras Global Concept Director på Wrangler, fortsätter:

”Under 1950-talet i USA var Wrangler och Gant båda delaktiga i framväxten av casual americana-­design. Medan Wrangler gjorde banbrytande denimprodukter för cowboys och arbetare formade Gant preppy-stilen med sina button down-skjortor. Historierna kan te sig som olika men båda varumärkena skapade en bestående kulturell påverkan.”

Båda varumärkenas dna syns tydligt i de nya produkterna. I en tid då både western och preppy känns aktuellt igen är det är ett vältajmat samarbete. 

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.