Hoppa till innehåll

Google släpper hörlurar som kan översätta 40 språk i realtid

Marlon Appelgren

Nu släpper Google hörlurar med översättningsförmåga som kan utplåna alla lost in translation-situationer.

Alla har vi varit i situationen att försöka kommunicera med någon som inte talar samma språk, ett problem som tekniken nu tar oss allt närmare en lösning på. I onsdags släppte Google flera nya spännande produkter på ett event i San Francisco, där en av prylarna som fick mycket uppmärksamhet var de trådlösa lurarna Pixel Buds. En hörlur som dessutom har en live-översättningsförmåga. Något som kan bli revolutionerande med hur vi pratar med varandra i framtiden.

Översättningsfunktionen gör det möjligt för användare att både lyssna på och tala in utländska språk med mobilen, och genom att trycka ner en knapp få det översatt till ett annat språk i realtid. Just nu fungerar lurarna med 40 olika språk. Hörlurarna kan dessutom ropa upp olika notifikationer till dig, skicka sms och ge direktiv om vilken väg du ska ta.

– Det är en otrolig applikation av Google Translate-systemet som baseras på maskininlärning. Det är som att ha en personlig översättare vid din sida, berättade Googles Juston Payne under eventet.

Tyvärr kommer det inte vara möjligt att koppla in hörlurarna till en iPhone och få automatiska översättningar i dina öron utan det behövs en Android-kompatibel enhet för att göra detta. I videon demonstreras hörlurarnas översättningsförmåga.

Svenska Isabelle Olsson och Juston Payne demonsterar genom att hålla en konversation via lurarna.

Googles Pixel Buds kommer att finnas tillgängliga i November för 1 699 kronor, men förhandsbeställningen är redan fullbokad. Här kan du skriva upp dig på en väntelista för hörlurarna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.