Hoppa till innehåll

Google lanserar nya kraftfulla telefonen Pixel 7 i Sverige

Jonas Strandberg

I ett stort liveevent har nu Google utannonserat sina nya produkter i Pixelserien och för oss svenskar känns det lite extra kul, då detta är första gången en Googletelefon blir tillgänglig i Sverige. Spontant verkar verkligen kameran vara någonting alldeles extra.

Google gör nu entré på den svenska telefonmarknaden och presenterar två helt nya telefoner – Pixel 7 Pro och Pixel 7. I ett pressmeddelande uppges att Pixel-telefonerna har Googles mest avancerade kameror hittills, skeppas med Android 13 och är utrustade med Googles kraftfulla Tensor G2-processor. Dessutom släpps modellen Pixel 6a och hörlurarna Pixel Buds A-serie och Pixel Buds Pro i Sverige.

Pixel Buds Pro. Foto: Google

— Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen,  säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

En funktion som stack ut från presentationen var möjligheten att förbättra sina bilder i efterhand, både genom att öka skärpan, men kanske framförallt genom det magiska lilla suddgummit. Med den funktionen är det slut på fotobombare och tråkiga detaljer i bakgrunden av bilden. Med ett tryck är det nu lättare än någonsin att städa sina bilder.

Pixel 7 Pro. Foto: Google

Samtliga telefoner finns nu tillgängliga för förköp i Google Store samt hos Elgiganten och Telia, med försäljningsstart den 13 oktober. Priser från 9 990 SEK för Pixel 7 Pro, 7 290 SEK för Pixel 7 och 4990 SEK för Pixel 6a. Priser från 1199 SEK för Pixel Buds A-serie och 2399 SEK för Pixel Buds Pro. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.