Hoppa till innehåll

Googles nya smartphone Pixel 8 har nu släppts i Sverige

Jonas Strandberg

För ett år sedan gjorde Google entré på den svenska telefonmarknaden. Nu släpps uppföljarna – telefonerna Pixel 8 och Pixel 8 Pro. Samtidigt lanseras för första gången Googles flaggskeppsklocka, Pixel Watch 2, i Sverige. Dessutom får hörlurarna Pixel Buds Pro sin största uppgradering någonsin.

Googles nytillskott, Pixel 8 och Pixel 8 Pro, skeppas med Android 14 och drivs av Googles nya Tensor G3-processor. Så ja, de verkar ha mer muskler under skalet jämfört med sina föregångare.

De absolut roligaste nyheterna från lanseringseventet är dock kamerorna. Dels har selfiekameran nu utrustats med autofokus, vilket resulterar i mycket bättre bilder, men även huvudkameran uppger Google har fått sig en makeover. Främst genom att den nu tar betydligt bättre bilder i svagt ljus, vilket såklart är ett stort plus. Det låter som en tydlig uppgradering från Sverigedebuten Pixel 7, med andra ord.

”Vi är enormt glada att svenskarna nu har tillgång till ännu fler produkter i Googles Pixel-familj. De nya telefonerna Pixel 8 och Pixel 8 Pro och vår första smartklocka någonsin i Sverige, Pixel Watch 2, kommer att kunna erbjuda fantastiska upplevelser som drivs av AI. Tillsammans med vår största uppgradering någonsin på hörlurarna Pixel Buds Pro erbjuder produkterna det bästa av Google, genom en unik kombination av vår hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. Var och en har funktioner som gör vardagen enklare och mer produktiv.”, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Pixel 8 Pro har en ram i polerad aluminium och, för första gången på en Pixel Pro, matt glas på baksidan. Telefonen har en 6,7-tumsskärm och kommer i färgerna Obsidian, Porcelain och Bay. Den mindre Pixel 8 har en metallram med satinfinish och polerat glas på baksidan. Telefonen har en 6,2-tumsskärm och kommer i färgerna Obsidian, Hazel, Rose.

Båda telefonerna är tillverkade i återvunnet material och är byggda för att klara både stötar, spill och damm tack vare tålig design och IP68-skydd.

Priser och tillgänglighet

Samtliga telefoner finns nu tillgängliga för förköp i Google Store samt hos Dustin, Elgiganten, Tele2, Telenor, Telia och Tre med försäljningsstart i butik den 12 oktober. Priser från 13 090 SEK för Pixel 8 Pro, 9 950 SEK för Pixel 8 och 4 590 SEK för Pixel Watch 2. Pris från 2 399 SEK för Pixel Buds Pro. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.