Hoppa till innehåll

”Vuxna som TikTok-dansar – SLUTA!” – Hanna Persson reder ut samtiden

Hanna Persson och stor TikTok-symbol på en mobil
Hanna Persson
Hanna Persson

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Den här gången: Hanna ”HanaPee”
Persson, poddare, bloggare och programledare.

KÖR


Angivarsamhället

Är det så fel? Skam verkar vara effektivt som verktyg när det kommer till att platta kurvan. Att öppet skamma dem som nu trängs på krogar, i parker och på Ikea. Vem minns Instagramkontot ´Aningslösa influencers´? Det gör jag. Kanske främst för att jag själv blev uthängd där under en flygresa till Kanada, och efter den skamfyllda incidenten flög jag inte mer det året, och KANSKE överlevde ett gäng koalor eller ett träd i Amazonas just p g a det. Låt oss nu ta samma grepp om corona. Jag tycker det finns något väldigt vackert med att vi i Sverige verkar ta det här med skam på allvar – som att vi så gärna vill verka bra inför varandra. Nicknamnet @angingslösavirusspridare verkar ledigt, in och regga!

Nässprayen

Vi har inte hyllat den nog! Jag är gravid i sjätte månaden och är eventuellt inne på min fyrtiosjätte nässpray (obs detta skrivet utan nån form av ´tokig överdrift´). Att sömndrucken stå med svullna slemhinnor och famla fram en halvfull Otrivin mentol och skjuta den rakt in i nosen efter att ha legat vaken och munandats sig torr är … minst sagt en befrielse. Tänkt mycket på det sjuka i att nässpray faktiskt funkar? Varje gång?! HUR?! Jag vet inte!!!

Zip-påsar från Ikea

Såg en nu och ville bara ge en s/o! Kanonbra fryspåse på alla sätt! Kul!

AVVAKTA


Kändisar som målar

Karantän­livet ger oss alla mer tid för annat, men vissa saker kanske vi bör … låta bli? Eller kanske i alla fall vänta med till efter karantänen för att se om det är något vi bör så att säga quit our dayjob för. Jag tänker på alla de här nya kreativa intressena vi plötsligt får för oss att fylla ut tiden med. Som Dua Lipas nyfunna måleri som ihop med hennes bohemiska Hadid-kille pumpas ut på Instagram. Lipa är verkligen kanon som artist. Inte som konstnär.

Tyska läkare som klär av sig i ”pandemins tecken”

Bristen på sjukvårdsmaterial är verkligen ett problem. Bristen på självinsikt är ett annat.

STOPP


Vuxna som tiktokdansar

Före pandemin fick vi med jämna mellanrum utstå smärtsamma publiceringar av Martin Melins ”tokiga danser” tillsammans med sin tonårsdotter Fanny Melin. Nu verkar tyvärr fenomenet spritt sig till allt fler i den högre åldersgruppen. Det är verkligen jättehemskt med alla dödsfall av covid-19, men som nummer två kommer fan de här människorna över 30 som, ofta tillsammans med sin partner, står och gör nån halvkass synkroniserad dans med tokiga miner till en låt hajpad av amerikanska 15-åringar. Senast ut var Måns Zelmerlöw och hans tjej som gjorde avancerad handrörelsedans som sedan skulle basuneras ut. SLUTA!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.