Här är drinkmaskinen som ska bryta isen på festen

Det är lätt att känna sig som en ointressant människa när man hamnar i ett samtal om vädret och vad man åt till middag i går. Den här whiskeymaskinen ska lösa det problemet.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-06-01 07:00  |  Lästid: 2 minuter
tullamore-dew-ice-breaker-machine

Whiskeytillverkaren Tullamore Dew har tagit fram  “The Icebreaker Machine” som blandar drinkar baserat på information från din Facebooksida. Drinkens namn baseras på saker som platser du checkat in på och sidor du gillar, och innehåller ämnen som maskinen tycker att ni gott och väl kan snacka lite extra om.

Maskinen finns både fysiskt och digitalt, och vi har självklart testat den mer lättillgängliga, digitala versionen. Så här gick det.

tullamore-whiskey1

Min första drink inbjuder till samtal om mina barndomskompisars band Catherine från Gotland, Djurgården IF som jag “lajkade” som tonåring och Stockholm, där jag bor. Ok, vi skakar fram en till…

tullamore-whiskey2

Håkan Hellström kan man ju alltid prata om, speciellt så här dagarna innan hans konserter i Göteborg! Vallentuna IP, där jag lirade hockey som grabb och en av tidernas bästa filmer – The Talented Mr Ripley. Jovars, det kan absolut generera lite bra snack! En sista då.

tullamore-whiskey3

Weezer är för mig, precis som musik brukar vara, starkt kopplat till en tid och plats. I mitt fall Kalifornien 2010. Så absolut, där finns något att snacka om. New York – alltid ett samtalsämne. Och Friends, så klart.

Konstnären Andreas Hammar har tillsammans med sina kollegor skapat maskinen, som klarar av att göra 5 000 olika drinkar. Dock är den i praktiken begränsad av vilka flaskor den faktiskt har att tillgå.

Tanken är att den fysiska maskinen ska resa runt i olika barmiljöer och i andra intressanta sammanhang för att hjälpa till med just att bryta isen.

Här kan du se när maskinen blandar goda whiskeydrinkar:

Har du inte tillgång till maskinen kan du testa den digitala versionen här. Vi ser definitivt potential för roliga inslag på fester och mingel.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-03 10:12