Här är kursen alla nyblivna pappor behöver

Nu finns äntligen kursen för alla pappor som funderat på att fila till den perfekta bebisspråkfalsetten.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-10-15 11:28  |  Lästid: < 1 minuter

Att behärska ett barnanpassat språk är viktigt för att stimulera hjärnans utveckling i ett tidigt stadie hos små barn. Forskning visar att ett barnanpassat språk gör det lättare för barn att lära sig nya ord och stimulerar den kognitiva förmågan.

– När vi pratar med våra bebisar och använder ljusa, melodiska ljud, får det en tydlig effekt på deras kognitiva utveckling. I vår forskning har vi sett markanta skillnader i utvecklingen hos barn som fått uppleva interaktion genom baby talk med sina vårdnadsgivare och familjemedlemmar, i jämförelse med de som inte har det, säger Dr. Marina Kalashnikova på The Basque Center on Cognition, Brain and Language.

Enligt studier interagerar mammor och pappor med barn i olika hög utsträckning – både vad gäller hur de kommunicerar med sina barn och hur ofta det sker. Pappor pratar generellt mindre med sina barn – och sämre. Nu har UNICEF och H&M Foundation tagit fram en kurs i bebisspråk – Baby Talks For Dads – som uppmuntrar just pappor att bli bättre på att behärska bebisspråkets mjukt raska tonsvängningar.

Med hjälp av en lekfull interaktiv onlinekurs spelas först ett ord upp som du sedan får imitera med din egen röst. Ett roligt sätt att belysa att kommunikationen med din bebis är viktigare än vad många kanske trott.

– Att prata baby talk med barn kanske låter fånigt för oss vuxna, men inte för barnen. Det hjälper till att utveckla barnets hjärna. Baby Talk For Dads lyfter ett viktigt perspektiv som få känner till. Vi hoppas att det leder till att fler föräldrar, och i synnerhet pappor, börjar prata världens viktigaste språk med sina barn, kommenterar Diana Amini, Global Manager på H&M Foundation initiativet.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 02:57