Hoppa till innehåll

Här får du gratis klippning på Stureplan 19-21 juni

Nanna von Knorring

Redo för en ny frisyr? Då kan Wellas pyttelilla salong mitt i Stockholm vara något för dig. Under några dagar i juni erbjuder Wella klippning eller styling – helt kostnadsfritt.

I skiftet mellan juli och augusti går Stockholm Pride 2017 av stapeln, men redan nu öppnar samarbetspartnern Wella en temporär salong med syfte att bryta stereotyper kopplade till vårt hår och våra frisyrer. Salongen är en del av initiativet ”Take pride in your hair” och syftet är att få fler att våga visa sin personlighet med sin frisyr.

– Oavsett hur fördomsfria vi än brukar vara, så dras vi alla med förutfattade meningar kopplat till hår. Men vad är det egentligen som avgör vad som är kvinnligt eller manligt, sexigt eller seriöst, trendigt eller tantig, hetero eller gay? säger John Hallberg, Commercial Director för Wella Nordic i ett pressmeddelande.

Wellas nya salong är bara en 1 kvadratmeter liten och ligger mitt i Stockholm city, på Birger Jarlsgatans trottoar, mellan den 19 och 21 juni. Vem som helst kan få en klippning eller styling – helt gratis. Det enda kravet är att stylingen och frisyren ska ”spegla ditt sanna jag och att du bär upp den med stolthet”. Salongen tar emot både drop-in och förhandsbokningar och öppnar för bokning redan i dag, 12 juni.

– Med detta initiativ vill vi få fler att reflektera över de många fördomar och stereotyper som finns. Men framförallt vill vi hjälpa fler att visa vem de verkligen är – med hjälp av deras hår, säger John Hallberg.

[dfp-intext]

Utöver salongen uppmanar Wella alla att bekämpa stereotyper genom att visa upp sina frisyrer under hashtaggen #takeprideinyourhair i sociala medier. Vinnande bidrag får fira Stockholm Pride tillsammans med Wella som bekostar resa, hotell, plats i Pride-tåget samt Pride-biljetter.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.