Hoppa till innehåll

Här kör Orup ner en ål i Henke Larssons shorts – klippet som alldeles för få har sett

Mats Bax

Han är en legend i Celtic och vann Champions League med Barcelona. Men visste du att Henke Larsson även är ett komiskt geni? Kolla här.

För en massa år sedan gick serien Sanningen bakom på TV3, en fejkad dokumentärserie där Felix Herngren avslöjade hemligheter om några av våra mest kända svenskar. Typ att tv-kocken Tina Nordström älskar att bli tvångsmatad och att tidigare finansministern Tomas Bodström egentligen är en utomjording.

Men allra bäst är avsnittet om Henrik Larsson och hans tvångstankar.

I programmet förklarar Henke att han jämt varit så nojig för att ha glömt spis och strykjärn på att hans assistent Harry (”en gammal materialare från Celtic-tiden”) fick ta med sig allt till träningen.

190csq

Sedan VM 1994 har Henrik också haft hjälp av artisten Orup, som inför match hjälpte honom dra en ål genom shortsen medan de sjunger: ”Simma runt bland Larssons ben! Ål, ål, jag ska göra mål, mål – många mål”

190ckx

Henke levererar den ena odödliga repliken efter den andra, och att dessutom Orup, brottarkungen Frank Andersson och den gamle allsångsledaren Bosse Larsson är med på skämtet gör klippet till en klassiker som förtjänar ett bättre öde.

Se hela sketchen här nedanför:

Som om tvångstankarna inte var nog: I del två avslöjar Henrik Larsson att han egentligen tycker att fotboll är ”jättetråkigt” och att han bara spelat för att finansiera sin stora passion: teatern.

Henke Larsson alltså. Ett komiskt geni.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.