Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Två rejäla rödpåkar

Bilden är borttagen

Fredag! Och idag plockar vi fram två buteljer rödvin i den lite mustigare klassen, två viner med en del muskler – men också med balans och elegans. Cannonau di Sardegna 2013 (nr 2004, 119 kr). Enkelt men schysst vin från Sardinien som är perfekta att ha som husvin för att korka upp till hemgjord pizza … Continued

Bilden är borttagen
Fredag! Och idag plockar vi fram två buteljer rödvin i den lite mustigare klassen, två viner med en del muskler – men också med balans och elegans.

Cannonau di Sardegna 2013 (nr 2004, 119 kr). Enkelt men schysst vin från Sardinien som är perfekta att ha som husvin för att korka upp till hemgjord pizza eller rustika pastarätter. Både fylligt och fruktigt, men också med bra pepparkrydda och lite tobak.

Pardelasses 2013 (nr 2725, 229 kr). Ett vin från Priorat i Spanien som bjuder både på kraft, finess och elegans. Röda och mörka bär, tobak, choklad och körsbär. Och på toppen den typiska Prioratrökigheten. Den här njuts med fördel tillsammans med en rejäl och välkryddad köttbit och en gräddig potatisgratäng.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.