Herbert Munkhammar och Michel Dida släpper singel: ”Mitt livs största besvikelse är Foodora”

Herbert Munkhammar släpper ny singel tillsammans med Michel Dida, hyllar Torgny Lindgren och ber om ursäkt för sitt tatueringsvänliga ansikte.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2020-01-10 12:41  |  Lästid: 2 minuter

Fredagskänsla utlovas när Michel Dida och Herbert Munkhammar släpper sin nya singel Alright. 2015 släppte man gemensamma singeln Alla In, och året därpå Malmö State Of Mind. Nu är man tillbaka med ett nytt stycke hookig hiphop som ska få januari att tina några grader. Duon torde vara ett tryggt sällskap för de flesta som äger ett par hörlurar: Herbert Munkhammars cv inkluderar Afasi & Filthy, Maskinen och Ansiktet, och den allestädes närvarande Michel Dida har skrivit och medverkat på några av 2010-talets största hiphop-hits i Sverige.

Café rotade i sin kroklösa låda och skickade över ett gäng frågor till Herbert Munkhammar.

Vad är på toppen av din bucket list?

– Jag har ingen bucket list, men högst upp på min ”att göra”-lista står: Fixa i ordning i min sons sovrum så barn nummer två också får plats.  

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?

– Till Amandus som tatuerade hela sin bröstkorg med stora porträtt av mig och Frej Larsson plus Maskinen-logga. Med tanke på att gruppen inte finns längre, tänker jag. 

Vad är mest fel i världen just nu?

– Att folk har så otroligt svårt att se bortanför sina egna behov i alla lägen, men det är i och för sig sen gammalt. Och att det är så mycket nazister överallt.  

Vilka är dina favoritskor?

– Jag har en massa skor, men jag har egentligen ingen väldigt stark känsla kring någon av dem. Det är nog det plagg där mitt intresse minskat som mest senaste åren, och då älskar jag kläder. Just för tillfället går jag runt i mans-UGGs. Vidrigt sköna.  

Vilken är världens bästa låt just nu?

Alright med Herbert Munkhammar & Michel Dida … 

Vilken bok skulle du rekommendera till en femtonåring?

– Nästan vad som helst med Torgny Lindgren. Hummelhonung eller Pölsan är stora favoriter.  

Vad är ditt livs största besvikelse?

– Att jag inte vann precis vartenda musikpris som går att vinna för mitt soloalbum Vulkanen, haha. Och Foodora. 

Vad skulle du beställa för måltid om du satt på death row?

– På death row har man det nog rätt svårt med aptiten som det är kan jag tänka mig med tanke på vad som väntar en. Å andra sidan har man nog fått äta en hel del rätt äckliga grejer under sin tid på kåken. Jag tror jag hade valt nåt som lugnade mig och påminde om mer positiva tider. Nån form av comfort food. Kanske indiskt.

Vilken levande person beundrar du mest?

– Min fru. Garanterat.  

Hur ser en perfekt lördag ut?

– Jag vaknar utvilad = pånyttfödd (det har hittills inte hänt sen jag skaffade barn). Sen kan i princip vad som helst få ske. Älskar dock när skitsofta kompisar kommer över och äter middag, dricker vin och spelar spel.  

Vems råd följer du slaviskt?

– Jag följer ingens råd slaviskt. Men jag har en handfull personer jag vänder mig till när det verkligen gäller. 

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?

– Olika skitgoda viner man kan dricka jättemycket av utan att bli superfull eller bakfull över huvud taget. Och expressflyg som tar en till varma länder på andra sidan jordklotet på superkort tid utan att påverka miljön. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-10 12:44