Hoppa till innehåll

Hipsterekar: step by step

Bilden är borttagen

Kommer ni ihåg artikeln i Metro där jag indirekt fick stå till svars för överklassens fascination för Svensk Tenns tradition att odla miniekar? Nu är det dags igen! Varje år i september/oktober plockar jag ekollon för att bevisa för mig själv att jag är händig och kan ta hand om växter. Såhär såg det ut … Continued

Kommer ni ihåg artikeln i Metro där jag indirekt fick stå till svars för överklassens fascination för Svensk Tenns tradition att odla miniekar? Nu är det dags igen! Varje år i september/oktober plockar jag ekollon för att bevisa för mig själv att jag är händig och kan ta hand om växter. Såhär såg det ut i söndags när jag och Elsa gick på jakt!

Bilden är borttagen

När ekollonen ramlat ner och börjat gro är det bäst att plocka, cirka nu.

Bilden är borttagen

De bästa är de som har en liten svans, då kan man nästan vara säker på att det kommer gå vägen!

Bilden är borttagen

Hejhej Elsa och söndagsfika på Rosendals trädgårdscafé!

Bilden är borttagen

Väl hemma sätter jag knappnålar, 2-3 stycken uppe där ekollonets hatt suttit.

Bilden är borttagen

Då kan man reglera vattennivån! Dränker man ollonen ruttnar dom. Jag sätter i mina vaser från Svenskt Tenn, dom hittar du här, annars går det bra med selterglas, shotsglas eller låga burkar med liten diameter!

Bilden är borttagen

Den här eken är rikskändis från artikeln i Metro, läs den här! Den är cirka ett år gammal och har levt halva sitt liv i jord.

Bilden är borttagen

Den här är lika gammal men har stått under en glaskupa och bara i vatten, då kan direkt solljus ha en brännande effekt.

Bilden är borttagen

Rotsystem efter ett år!

Bilden är borttagen

Ollonen ska vara några millimeter ner i vattnet. Håll koll så att det inte torkar ut, står dom i ett fönster ovanför ett element t.ex måste man fylla på ca 1 gång i veckan.

Bilden är borttagen

Kvantitet före kvalité! Jag ska också prova att lägga 7 stycken helt i vatten för att se hur det blir.

Stay tuned!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.