Annons
Annons

Historien bakom ett av veckans mest omtalade fotbollsklipp

Du kanske har sett klippet på mannen som snodde bollen på avspark och gjorde mål, men få förstod varför det var så känslosamt för honom.

Olle Arnell

Klippet på mannen som ska få göra en symbolisk avspark inför matchen mellan Amiens och Marseille har cirkulerat internationellt på både sportsajter och sociala medier i veckan och har uppmärksammats av bland andra Erik Niva.

Annons

Istället för att passa bollen till Marseille-spelaren Dimitri Payet snor han bollen och springer åt motsatt håll över hela planen, gör mål och faller sedan i gråt. Nu har Marseille berättat historien bakom klippet.

Marseille-supportern Kamel var inte bara där för att göra den där avsparken, det var bara finalen på en 2 000 kilometer lång cykelresa till arenan som han gjorde för att samla in pengar till ett välgörenhetsprojekt för barn. Marseille fick höra om initiativet och tyckte att det var värt att uppmärksamma, och därför gav man Kamel möjligheten att ta avsparken.

När han gjort mål sprang han mot avbytarbänkarna och visste inte riktigt var han skulle ta vägen – eller om han skulle behålla tröjan på eller inte. Den långa resan, syftet att samla in pengar till behövande barn, och känslan att få göra mål inför sitt favoritklubblag Marseille var helt enkelt väldigt känslosamt för Kamel som numera är en retweet-favorit.

Fint gjort, tycker vi!

Annons

Dela (1)
TweetaLaddar