Annons

Nya ”Hitlerfilmen” driver med NMR efter fiaskot i Göteborg

Demonstrationerna i Göteborg gick inte som Nordiska motståndsrörelsen hade tänkt sig. Nu har någon använt sig av den klassiska "Hitler i bunkern"-filmen för att driva med NMR.

Joel Linde
Nya

I lördags skulle den nazistiska organisationen, Nordiska motståndsrörelsen (NMR), hålla demonstration i Göteborg. De hade laddat upp ordentligt, spänt musklerna och det basunerades ut att det skulle bli den största nazistiska demonstrationen på mycket länge.

Annons

Riktigt så blev det inte. Innan de ens kommit till startplatsen för demonstrationen rök de ihop med både polis och motdemonstranter när de ville avvika från den angivna vägen – och där tog det stopp för NMR. Totalt anhölls ett 20-tal NMR-demonstranter, däribland ledaren Simon Lindberg, samtidigt som resten av deltagarna omringades av polis i närheten av en Ica-butik.

Gilla Cafe.se på Facebook

Polisen hyllades för sin insats och i princip alla förutom nazisterna såg helgens händelser som något av en seger.

I en ny film mallad som ”Hitler i bunkern” ur filmen Undergången, som även användes för att driva med SD efter järnrörsskandalen, driver man med nazisterna i NMR och vad de (inte) lyckades åstadkomma i Göteborg. Det som skulle vara en enkel promenad genom stan tog slut innan den ens hade börjat. Se videon här!

Krismöte hos NMR

Läs även om när vi lät en barnpsykolog tolka Kent Ekeroths senaste bråk!

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar