Hoppa till innehåll

Hitta väskan som passar dig – på stan, weekend och på jobbet

Julia Stridh

Vilken väska ska man bära i vår? Och, en ännu krångligare fråga – vilken väsktyp är du? Måste man jobba på bank för att bära portfölj och är det barnsligt med ryggsäck? Cafés Julia Stridh reder ut vad som behövs här och ger er en guide i vilka väskor som gäller nu, hur du ska bära dem och ger ALLA tips du behöver inför kommande köp!

Att välja väska kan ibland vara förvirrande. Det finns ett ganska sparsamt utbud på modeller men extremt många varianter på de modeller som bärs av de flesta män i dag. Många gör också ett stort köp med en modell som funkar i många situationer, som en ryggsäck – går att slänga på sig på väg till jobbet och även på helgen eller att resa med. En weekendbag kan funka som resebaggage och träningsbag. Här får du ett gäng väskorm, speciellt utvalda av Cafés stylist Julia Stridh. Varsågod att väskfrossa!

Business – välj mellan fodral och portfölj

dobble-blazer

Vissa bär portfölj och andra fodral. Poängen med en business-väska är just att man ska bära på en dator/platta och ”viktiga papper och dokument” och då passar det att bära innehållet i något som förvarar det väl. Personligen tycker jag det är enkelt och snyggt att bära enbart fodral utan handtag eller rem. Föredrar du handtag, tänk på att det ska vara diskret och gärna gå i samma material som resten av väskan. Vill man bära en mer modern variant kan man välja en som inte är i skinn, som det vattentäta fodralet nedan från Eytys – nytt och coolt!

Oscar-Jacobson_OJ-Bag_black_92819148_310_front_large

Dator- och dokumentfodral, 1 699 kr, Oscar Jacobson.

eytys-bag

Dator- och dokumentfodral, 1 250 kr, Eytys.

365705_mrp_fr_xl

Portfölj, 9 200 kr, Mulberry/Mr Porter.

Weekendbag – väskmodellen du kan bära både till vardags och på minisemestern

louis vuitton

Bild: Louis Vuitton Höst/Vinter 2016

Att lägga lite extra tid på att hitta rätt weekendbag är ett klokt beslut. I dag kryllar det av resväskor och det kan ibland vara förvirrande vilken modell som passar just dig bäst. Vad man bör tänka på i sitt val av weekendbag är kvalitet då det slits på resor, tidlöshet då detta är en väska man ska bära med sig länge och stilren då det är en väsa man kanske även vill bära i vardagen på väg till träning eller dagar man helt enkelt har lite extra mycket packning.

baron-bag

Väska, 5 000 kr, Baron.

acc_01_6

Väska, 11 200 kr, Maison Margiela/Tres Bien Shop.

LV

Väska, 15 800 kr, Louis Vuitton.

 

På stan – vilken väskmodell är du till vardags?

monsieur jerome

Ibland blir det lite tricksigt för killar att välja väska när man ska ut på stan, gå på fest, träffa polare efter jobbet eller bara strosa en lördag. Är det ryggsäck, totebag eller man bag som gäller? Alla tre funkar såklart hur bra som helst, är man åt det sportiga hållet kanske det känns rätt med ryggsäck. Totebag är snyggt med det mesta och man bag kanske man kör när man ska vara lite uppklädd på en tillställning.

423_62b0fcdfd0-gabriella-black-zoom

Tote bag, 2 495 kr, Sandqvist.

cos bag

Ryggsäck, 990 kr, COS.

652041_mrp_in_xl

Kuvertväska, 5 500 kr, Saint Laurent/Mr Porter.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.