Hoppa till innehåll

Glöm honeymoon – earlymoon är nya, smarta, trenden för blivande makar

Mikaela Råberg

Efter bröllopet har nygifta par smekmånaden att se fram emot, men alla förberedelser inför den stora dagen innebär ofta mycket stress.

Att planera ett bröllop innebär ofta att månaderna inför själva dagen springer iväg och går i stressens tecken. Det här orsakar inte sällan konflikter mellan de blivande makarna och kanske är det därför den nya resetrenden med earlymoons vuxit fram.

Earlymoon eller premoon, som det också kallas, kommer från ordet honeymoon, som bekant betyder smekmånad på engelska. Den nya termen har uppkommit då många snart gifta par väljer att resa iväg strax före bröllopet.

– Vi ser en uppgång bland par som reser till wellness-destinationer innan de gifter sig. De brukar vilja vara borta i en vecka eller två, säger Erina Pindar, ansvarig för resebolaget Smartflyer.

– Målet är att vara tillsammans innan festligheterna. För att vila upp sig, leva hälsosamt, ta hand om kropp och själ och förbereda sig inför en av livets största händelser.

Det är inte bara resebyråer som märkt av en ökning av earlymoons, flera lyxhotell har också reagerat på intresset.

– Det har verkligen blivit populärt att åka på premoon och det är ett perfekt sätt att lätta på trycket och ta paus från bröllopsplaneringen. Resan ska vara smidig och destinationen ska vara lättillgänglig, säger Lydia Redmond, bröllopsexpert på The Ritz-Carlton i Neapel.

Pippa Middleton är en av dem som hakade på trenden och åkte med nuvarande maken James Matthews på earlymoon till St Barts före bröllopet i maj 2017.

Källa: My domaine Foto: Nad Hemnani/Unsplash

Artikeln publicerades först på Femina.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.