Annons
Annons

Ikea börjar sälja citycyklar med världens mest passande namn

Från och med augusti kommer du kunna köpa cyklar på Ikea, med det passande namnet Sladda. Och cykeln har redan fått flera designpriser.


Ikea fortsätter sin satsning på miljömedvetna stadsbor. Först kom drivhuset Krydda/Växer som blir en örtodling i lägenhetsköket, och i sommar kommer cykeln Sladda, som Ikea beskriver som ett ”hållbart transportalternativ för stadsmiljön”.

Annons

Precis som med övriga möbler på Ikea kommer Sladda i ett platt paket, fullt med delar som kunden själv får skruva ihop.

sladda2

Ikea försäkrar dock att varje del är utvald för att göra livet så enkelt så möjligt för köparen. Cykeln har en rost- och oljefri remdrift – alltså ingen kedja – som ska hålla 15 000 kilometer, automatiska växlar och ett klicksystem för att haka på och av tillbehör som pakethållare, cykelväska – och släpkärra.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Sladda kan jämföras med en surfplatta med appar eftersom den har flera tillbehör anpassade för att göra vardagen enklare för användaren. SLADDA är ett bra alternativ till bilen, vilket gör att den bidrar till en mer hållbar livsstil och en bättre miljö, säger Oskar Juhlin, chef för industridesign på Veryday, som varit med och utveckla Sladda.

IKEA-sladda3

Ikeas nya cykel börjar säljas först i augusti, men designen har redan fått tre utmärkelser vid Red Dot Award, världens största designtävling, blad annat för bästa produktdesign.

ikea

Annons

Dela (325)
Tweeta

Annons


Laddar