Annons

Ikeas designchef: Därför är Klippan vår bästa produkt genom tiderna

Alla har vi vår egen Ikea-favorit – så även företagets egen designchef. Nu avslöjar han varför Klippan är den bästa produkt som Ikea någonsin gjort.

Sara Ångström Burling
Ikeas designchef: Därför är Klippan vår bästa produkt genom tiderna

Ikea har producerat mängder med möbler som blivit självklara favoriter i hem världen över. Men det finns en som sticker ut lite extra, enligt möbeljättens designchef Marcus Engman.

I en intervju med Business Insider avslöjar han vilken som är hans absoluta favoritprodukt genom tiderna – Klippan!

Annons
ikea_soffa_klippan_1

Tvåsitssoffan Klippan i en inspirerande miljö stylad av Pella Hedeby och fotograferad av Ragnar Ómarsson för IKEA Livet hemma

Enligt Marcus Engman är det inte svårt att förstå varför soffan – som lanserades redan 1979 och fortfarande är en av Ikeas storsäljare – är så populär. Den smidiga tvåsits-soffan får plats i de flesta rum och den enkla designen i kombination med de många olika klädslarna gör det enkelt att matcha soffan med nästan alla typer av inredningsstilar.

Gilla Cafe.se på Facebook
ikea_klippan_soffa_2

Foto: IKEA

Men det finns ytterligare en anledning till varför just Klippan ligger Marcus Engman extra varmt om hjärtat. Den är nämligen designad av hans egen pappa, Lars Engman.

klippan_soffa_ikea

Den klassiska Ikea-soffan Klippan.

– Jag kommer ihåg när han tog hem soffan så att vi skulle kunna testa den, och han frågade mig och min syster vad vi tyckte om den, säger Marcus Engman till Business Insider.

– Jag har många fina minnen med soffan och är glad att den har överlevt så pass länge.

Artikel först hos våra vänner på Elle Decoration.

Är du intresserad av inredning och snygga, billiga och smarta lösningar i hemmet? Klicka här!

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar